0012.jpg

Працівники поліції обласного центру викрили і затримали 54-річного чоловіка, котрий заради пляшки спиртного обікрав могилу Героя Небесної Сотні Олексія Братушки.

Про це Інформаційному порталу Сумської міської ради повідомили у секторі комунікацій Головного управління Національної поліції у Сумській області.

Днями до чергової частини Сумського відділу поліції надійшло повідомлення від батька Героя України, почесного громадянина міста Суми Олексія Братушки. Чоловік заявив, що невідомі викрали лампаду, виготовлену з металу, що була встановлена на могилі його сина.

На місце події негайно вирушила слідчо-оперативна група поліції.

Як з‘ясувалось під час оперативно-розшукових заходів, до наруги над місцем поховання Почесного громадянина був причетний 54-річний сумчанин. Чоловік не має постійного місця проживання, зловживає спиртним, та вже мав у минулому неприємності із законом: був неодноразово засуджений за скоєння крадіжок, грабіж і наругу над могилою.

За словами зловмисника, він таким чином намагався роздобути гроші на чергову пляшку алкоголю, тож і спокусився на металеву деталь з надгробку в надії здати її до металоприймального пункту.

Наразі підозрюваний затриманий, щодо нього відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 297 КК України «Наруга над могилою». Чоловіку загрожує чергове ув‘язнення на строк до трьох років.