005.jpg

Секретар Сумської міської ради Артем КОБЗАР і секретар Полтавської міської ради Катерина ЯМЩИКОВА поставили свої підписи під документом про партнерство і взаємопідтримку обох рад.

Метою Угоди є співпраця міських рад на засадах партнерства та рівноправності у взаємовідносинах, які спрямовані на розбудову конструктивної взаємодії місцевих влад, забезпечення економічної та правової співпраці, розробку та реалізацію спільних соціально-економічних проєктів, обмін досвідом громад.

Артем Кобзар подякував полтавцям за потужну підтримку, яку вони надавали сумчанам з перших днів повномасштабного вторгнення та за те, що готові й надалі підтримувати сусідів.

«Від початку повномасштабного вторгнення Полтава швидко зорганізувалась й налагодила ефективну роботу для допомоги Сумам, які були в облозі. Від вас ми отримували ліки, харчові продукти, допомогу транспортом тощо. Відрадно, що й надалі сумчани знатимуть про те, що за потреби матимуть підтримку від полтавців», – наголосив Артем Кобзар.

Катерина Ямщикова запевнила керівництво Сумської МТГ у тому, що в разі загострення безпекової ситуації в сумській громаді Полтавська міська рада готова знову прийти на допомогу, як і в 2022-му. Тож, в Угоді передбачили у випадку потреби заходи щодо забезпечення евакуації жителів Сумської МТГ, виконавчих органів міської ради, її установ і закладів на територію Полтавської міської територіальної громади задля збереження життя та здоров’я людей, а також майна, обладнання й матеріальних цінностей, що перебувають у комунальній власності Сумської міської ради.

 «Сьогодні ми започатковуємо нову хвилю співпраці. Готові переймати ваш досвід і ділитись своїм», – підкреслила секретар Полтавської міської ради.

Тому, крім безпекових питань полтавська громада готова реалізовувати з сумчанами спільні проєкти та ініціативи, зокрема, із залученням міжнародних партнерів, обмінюватись досвідом роботи з ветеранами, увічнення пам’яті загиблих захисників України тощо.

Після підписання Угоди делегація Сумської міської ради зустрілась з керівниками структурних підрозділів з цивільного захисту населення, транспорту, депутатами Полтавської міської ради. Спільно обговорили питання функціонування громадського транспорту і реагування на надзвичайні ситуації. Також секретар Сумської міської ради побував на КП «Полтаваелектроавтотранс».