004.jpg

Волонтери ГО «Сумський бабський батальйон – ТИЛ» передали автобус для КП «Електроавтотранс».

Транспорт, який сумська громада отримала від благодійників, вироблений у Німеччині, рік випуску – 2007. Має 42 посадкових місця, загальна місткість – 100 пасажирів, обладнаний кондиціонером. Автобус – низькопідлоговий, зі спеціальною платформою – трапом і подвійними середніми дверима для полегшення доступу маломобільних пасажирів.

«Те, що ми отримали цей автобус, свідчить, про те, наскільки потужно працюють наші громадські організації, за що ми їм вдячні. Також це плюс для поповнення нашого парку комунального пасажирського транспорту, що є надважливим для нас питанням. Ми пам’ятаємо перші евакуаційні коридори з окупованого міста 7 березня 2022 року та знаємо, як важливо було тоді мати транспорт, та вивезти людей у безпечні регіони. Сьогодні, коли тролейбуси КП «Електроавтотранс» не можуть повноцінно працювати через тривалі відключення електропостачання, ми дуже потребуємо автобусів, щоб, у разі відключення світла, замість тролейбусів на лініях могли працювати автобуси. Кінцевою метою наших дій є комфорт містян», – сказав в. о. міського голови Артем КОБЗАР.  
 
Представниця ГО «Сумський бабський батальйон – ТИЛ» Віталія ВЕРЕМІЄНКО вручила подяки водіям КП «Електроавтотранс» Сергію КОВТУНЕНКУ та Олександру ВОЙТЕНКУ, які здолали близько 1000 км, щоб доправити автобус від кордону до Сум.

Волонтерка особисто взаємодіяла з німецькими благодійними організаціями у питанні передачі автобуса сумській громаді. Спочатку його планували придбати за зібрані кошти, але німецькі партнери з «Blau-Gellbes Kreus» та «Eifellicht e.v», дізнавшись про потреби прикордонної сумської громади, передали транспорт безоплатно. Також Віталія Веремієнко висловила вдячність депутатам міської ради Олені ДЯГОВЕЦЬ, Олександру ЗИМЕНКУ, Анатолію САГАЧУ, завдяки яким вдалося реалізувати задумане.

«Пасажирський автобус – перший за весь час волонтерської діяльності «СББ-ТИЛ». Перед цим ми передавали дві «швидких» і два кросовери, понад 1000 генераторів і велику кількість тактичних медичних рюкзаків для військових медиків. Загалом, наша ключова діяльність це допомога військовим, сьогодні забезпечуємо 56 підрозділів, закриваючи їхні потреби», – зазначила вона.

Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО повідомив, що фахівці структурного підрозділу та КП «Електроавтотранс» опрацьовують питання використання автобуса на міських маршрутах.

В.о. директора КП «Електроавтотранс» Іван КОРЕНЕВ зауважив, що зараз водії тролейбусів проходять додаткову перепідготовку, щоб у разі тривалих відключень електропостачання могли сісти за керма автобусів.