0012.jpg

Мобільна соціальна служба та соціальні працівники КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» допомагають самотнім людям сумської громади піклуванням і турботою.

Протягом червня команда Мобільної соціальної служби здійснила вісім виїздів до старостинських округів Сумської міської територіальної громади (с. Пушкарівка, с. Велика Чернеччина, с. Стецьківка, с. Загірське, с. Піщане), а також до віддалених від центру районів Сум, де допомогла 37 отримувачам соціальних послуг терцентру.

Зокрема, з прибирання житла, миттям вікон чи покосом трави, придбанням продовольчих, промислових і господарських товарів, медикаментів. Також сприяли емоційному та психологічному розвантаженню підопічних.
 
Крім цього, берегинці продовжували надавати послугу догляду вдома жителям громади, котрі частково або повністю втратили або не набули здатності до самообслуговування.

Наразі соціальні робітники опікуються 896 сумчанами. Забезпечують їх необхідними продуктами та ліками, допомагають із хатніми справами, розповідають новини та просто спілкуються, адже це те, чого почасти не вистачає самотнім людям.

Детальну інформацію щодо надання соціальної послуги догляду вдома жителям Сумської МТГ можна отримати за телефонами в Сумах: 32-32-60 (Ковпаківський район міста), 63-54-14 (Зарічний район міста) або на сайті установи.