005.jpg

Перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ та начальник управління стратегічного розвитку міста Оксана КУБРАК взяли участь у вступному семінарі «Академії проєктного менеджменту та міжнародної співпраці», який відбувся у Львові.

Це перший захід у межах однойменної програми, мета якої – через менторську підтримку посилити спроможність громад у реалізації міжнародних проєктів та налагодженні співпраці серед українських муніципалітетів.

Під час вступного семінару протягом трьох днів учасники з 15 громад із восьми областей України відвідували лекції, обмінювались думками під час нетворкінгу, набирались досвіду від менторів і під час виїзних практик.

«Сумська міська рада стала однією з 15, які пройшли конкурсний відбір та отримають всебічну підтримку в рамках програми «Академія проєктного менеджменту і міжнародної співпраці». Завдяки участі в проєкті наша громада має посилити свою спроможність, щоб брати активну участь у міжнародному партнерстві та втілювати спільні міжнародні проєкти. Також це допоможе нам налагодити співпрацю з іншими українськими громадами», – зазначив Артем Кузнецов.

«Академія проєктного менеджменту та міжнародної співпраці» – програма Cities4Cities | United4Ukraine. До участі в проєкті подавались понад 100 громад з України. Він розрахований на громади, які мають базовий досвід роботи з грантовими проєктами та іноземними муніципалітетами, але прагнуть зробити суттєвий прорив у цій сфері — налагодити ефективну роботу з міжнародними проєктами й грантами. А також для громад, котрі працюють із проєктними командами всередині громади, залучаючи різних профільних фахівців.

Переможці конкурсного відбору отримають посилену менторську підтримку, семінари від практиків та стипендію у розмірі 120 тис. грн на розвиток проєктних команд.

«Цим проєктом ми хочемо вивести 15 українських громад на якісно новий рівень проєктного управління та міжнародної співпраці. Ми прагнемо зробити знання про проєктний менеджмент та міжнародну співпрацю загальнодоступними, бо сьогодні це навички, які вкрай необхідні громадам. І найважливіше, ми хочемо, щоб горизонтальні зв’язки, які створюються завдяки цьому проєкту між громадами з заходу, сходу, півдня і півночі України розвивалися й приносили свої незалежні від проєкту результати» — зазначила експерт з міжнародної співпраці Cities4Cities | United4Ukraine Марта СУПРУН.

«Академія проєктного менеджменту та міжнародної співпраці» ініціативи Сities4Cities | United4Ukraine реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».