002.jpg

Представники Сумської міської ТГ взяли участь у заході «Розширення законодавчих рамок для стійкості: шлях до енергетичної децентралізації», де переймали досвід інших і ділились власним.

Учасники, серед яких були міжнародні партнери, представники державних установ і громад обговорили питання щодо запитів держави на розвиток розподіленої генерації, покращення умов і сприяння розвитку відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) на територіях, можливості громад у реалізації проєктів будівництва сонячних електростанцій.

Сумська міська ТГ поділилась успішними кейсами з реалізації проєктів ВДЕ та результатами проєкту улаштування сонячної електростанції (СЕС) на одному з водозаборів.

Також заступник міського голови Римма БИКОВА розповіла про плани з розвитку відновлювальної енергії для мережі медичних закладів, а головний інженер КП «Міськводоканал» Олексій ЖУКОВ презентував концепцію встановлення СЕС на об'єктах комунального підприємства.

Під час візиту до Житомирської міської громади учасники заходу ознайомились із досвідом поступового переходу міста на ВДЕ, з процесом реконструкції очисних споруд водоканалу, особливостями роботи ТЕЦ на біомасі та сонячної електростанції на даху місцевої лікарні.

Захід «Розширення законодавчих рамок для стійкості: шлях до енергетичної децентралізації» організувала ГО «Екоклуб» спільно з Посольством Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kyjiw.