007.jpg

Представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій вивчали досвід зміцнення стійкості та спроможності до відновлення громад на міжнародному заході в Польщі.

На практичному семінарі «Обмін досвідом між муніципалітетами щодо зміцнення стійкості та спроможності до відновлення муніципалітетів в Україні» представники Сумської міської ТГ та ще 14 українських громад працювали в групах разом з експертами з Німеччини, та країн Південно-Східної Європи.

Серед актуальних питань для сумської громади, як й інших учасників від України: енергетична стійкість громад, відновлювальні джерела енергії, модернізація сектору водопостачання та водовідведення, покращення гідрологічного стану водойм, створення умов для розвитку бізнесу, забезпечення ВПО, які виїхали з окупованих територій.

Під час експертних дискусій з представниками міжнародних організацій представники громади заручилися підтримкою партнерів для подальшої спільної роботи з підготовки проєктних пропозицій на міжнародних грантових платформах.