003.jpg

У День медичного працівника в Києві найкращим представникам медичної спільноти з усієї України вручили відзнаки за професіоналізм та милосердя – «Орден Святого Пантелеймона».

Лікар-кардіолог, завідувач відділення інтервенційної кардіології, реперфузійної та інтенсивної терапії КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Денис УСТИМЕНКО був нагороджений відзнакою «Орден Святого Пантелеймона» у категорії «Цивільний медик».

Найкращих лікарів для вручення почесної відзнаки обирали серед цивільних і військових медиків у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором».

Цього року у відборах на рівні регіональних і закордонних рад брало участь понад 300 медиків. Кандидатури номінантів від областей були подані на розгляд членів Поважної ради відзнаки, які таємним голосуванням обрали лауреатів.

Загалом «медичний Оскар» отримали 50 номінантів серед цивільних та військових медиків, серед них вперше 12 медиків –­ іноземних громадян.

Нагадаємо, відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона» – найвища громадська нагорода, яка присуджується за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Відзнака вручається особам, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності. Відзнаку погодили та благословили глави найбільших християнських церков України.

Вперше відзначення кращих медиків України та нагородження їх «Орденом Святого Пантелеймона» відбулось у 2017 році. За цей час почесної відзнаки удостоєні шестеро медиків Сумщини.