003.jpg

Громадяни без певного місця проживання та звільнені з місць позбавлення волі можуть звернутись до Будинку нічного перебування за соціальною та правовою підтримкою.  

Це один із підрозділів КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня». Будинок нічного перебування створений для надання притулку й соціального супроводу бездомних осіб, зокрема, й громадян звільнених від відбування покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, які опинилися у складних життєвих обставинах.

З початку року послугою притулку скористались 54 людини зазначених категорій, 92 – звернулись за соціальними послугами, 172 – в осінньо-зимовий період скористались кімнатою тимчасового перебування – пунктом обігріву.

У рамках соціальної інтеграції та реінтеграції працівники Будинку консультують відвідувачів з правових питань, надають допомогу у відновленні втрачених документів (з початку року оформили п’ять паспортів громадянина України), сприяють у відновленні родинних зв’язків (повернули в сім’ю 24 підопічних). Двох людей влаштували до інтернатних установ різного типу в Сумській області.

Під час 39 рейдів соціального патруля, що проводились спільно з представниками управління ДСНС та національної поліції, виявили 23 безхатьків. Двоє з них згодом звернулись до Будинку нічного перебування за отриманням соціальних послуг.

Завдяки угоді про співпрацю, укладеній із Сумським міським центром зайнятості, бездомним допомагають із пошуком роботи, забезпечують соціальний супровід після працевлаштування.  

У першому півріччі для громадян, що звернулись до Будинку нічного перебування, провели понад 70 заходів трудотерапії та психологічної підтримки, майстер-класи, артмайстерки.

За сприяння волонтерських, гуманітарних, релігійних організацій та небайдужих жителів сумської громади для підопічних Будинку нічного перебування організували 19 благодійних обідів, надали харчі, одяг.

Будинок нічного перебування розміщується за адресою: вул. Підпільників ОУН, 14, телефон (050)4055670.