007.jpg

У Сумах працює штаб із ліквідації наслідків ракетно-авіаційного удару, завданого 11 серпня.

18:00 За медичною допомогою звернулось дев’ятеро людей, серед них одна дитина. На стаціонарному лікуванні залишається один дорослий.

Силами комунальників і ГО «Добробат» у житловому секторі всі пошкоджені вікна (19 штук) закрили. Загалом виявили пошкодження 169 вікон.

Газопостачання, за винятком окремих помешкань, – відновлено.

На вівторок, 13 серпня, заплановано прибирання будівельного сміття

У зв’язку з завершенням виконання визначених для нього завдань штаб припинив свою роботу.

***

13:00 Відомо про вісьмох постраждалих. П’ятеро людей лікуються амбулаторно, троє – поміщені до стаціонару (стан – стабільний).

На місці події працюють 47 людей і сім одиниць техніки.

Пошкоджено два будинки та будівлі ДП «Сумська біологічна фабрика» У житловому секторі вибито 19 вікон, є пошкодження двох вхідних дверей і балконної рами. Комунальники закривають вибиті вікна за допомогою будматеріалів, які надала ГО «Проліска». Також із постраждалими працюють Міжнародна гуманітарна організація «Представництво Данської Ради у справах біженців в Україні» та БФ «Право на захист».

Водо- та електропостачання – наявні.

Тривають роботи з відновлення газопостачання в одному з пошкоджених будинків.

Надійшло заяв на обстеження пошкодженого житла – 13. Складено відповідних актів – 13.

Публічний порядок на місці події пильнують троє правоохоронців.

***

В. о. міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ зранку побував на місці події та поспілкувався з постраждалими. Вирішено провести у вівторок, 13 серпня, розширену зустріч з ними за участі представників структурних підрозділів, які залучені для допомоги людям. Зустріч відбудеться в дитсадку № 5 (початок – 9:00).

***

9:15 Штаб очолює перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ. Ведуться роботи з відновлення комунікацій та закриття вибитих вікон. Допомогу надає ГО «Проліска». Для ліквідації наслідків НС залучили техніку КП «Зеленбуд» і КП «Шляхрембуд».

***

О 9:00 представники штабу прийматимуть громадян, чиє майно зазнало пошкоджень, на кінцевій зупинці на вул. Лихвинська Стінка.

Телефон чергового штабу: (066)5437677.

За інформацією Сумської ОВА, в неділю, 11 серпня, ворог атакував територію Сумської МТГ КАБами (два вибухи). Травмовано дев'ятирічну дитину.