006.jpg

У суботу, 17 серпня, близько 6:00 ворог завдав ракетного удару по цивільній інфраструктурі обласного центру. 

20 серпня

О 16:00 Штаб з ліквідації наслідків ракетно-авіаційного удару завершив роботу. 

З 21 серпня громадяни можуть подавати заяви за адресою: майдан Незалежності, 2 , кабінет 4.

***

Штаб з ліквідації наслідків ракетно-авіаційного удару продовжує свою роботу.

Станом на 12:00 відомо про пошкодження 18 будівель та понад 60 автомобілів.

Закрито 303 вікна (з 372), з них у житловому секторі – 262.

Всього прийнято 214 заяв на обстеження житлових та інших приміщень.

 ***

19 серпня

Станом на 17:00 пошкоджено 17 будівель. 

Закрито 303 вікна. Водо-, газо-, електропостачання в наявності.

Всього прийнято 204 заяви на обстеження житлових та інших приміщень.

Комісією з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені обʼєкти нерухомого майна всього складено 81 акт обстеження.

У вівторок, 20 серпня, о 9:00 в укритті школи №6 відбудеться зустріч з мешканцями пошкоджених квартир щодо надання компенсацій, подачі документів до програми «Євідновлення», надання гуманітарної допомоги від громадських організацій.


***

Штаб з ліквідації ракетно-авіаційного удару під голосуванням першого заступника міського голови Артема КУЗНЕЦОВА 19 серпня продовжив свою роботу в укритті школи № 6 по вул. Холодноярської бригади, 7.

Зранку на ліквідації наслідків ворожого удару було задіяно десять одиниць техніки та 49 працівників комунальних служб і благодійних організацій.

Попередньо ударом було пошкоджено загалом 17 будівель, з яких 13 – багатоквартирні будинки, та чотири – нежитлові будівлі.

Пошкоджені понад 60 автомобілів, представники поліції оформили 55 заяв, частина автовласників відмовились від подання заяв.

Демонтовані унаслідок пошкодження світлофорний об’єкт на перехресті просп. Свободи та вул. Української Народної Республіки та два рекламні щити; встановлено 30 м тимчасової огорожі замість пошкодженої і демонтованої огорожі автомобільної стоянки.

Загалом пошкоджено 372 вікон та четверо дверей. Працівники ДСНС та ГО «Добробат» у житловому секторі демонтували та закрили 187 вікон, демонтовано 50 аварійних віконних конструкцій.

Працівниками комунальних служб закрито 43 вікна у житловому секторі;

Самостійно представниками організацій - 57 вікон;

Загалом закрито – 287 вікон, у житловому секторі – 230.

Для проведення відновлювальних та інших невідкладних робіт залучені вантажна техніка та 31 працівник КП «Міськсвітло», КП «Зеленбуд», КП «Спецкомбінат», ТОВ «Сумитехнобудсервіс», департаменту інфраструктури міста.

ТОВ «А-Мусон» виконує роботи з вивезення сміття з контейнерних майданчиків та додатково встановлених контейнерів (8 м3).

Для виконання відновлювальних та інших невідкладних робіт залучені БО «Проліска» (видано чотири листа OSB, брезент, штапики), надані будівельні матеріали (OSB листи, плівка, саморізи) департаменту інфраструктури міста, та матеріального резерву Сумської міської ради.

Працівники управління муніципальної безпеки, департаменту соцзахисту населення, департаменту інфраструктури забезпечили прийом мешканців просп. Свободи. Зокрема, 19 серпня прийнято 20 заяв та складено п’ять актів обстеження.

Всього за три дні роботи штабу прийнято 198 заяв на обстеження житлових та інших приміщень, з яких 191 – від фізичних осіб, сім – від юридичних.

Комісією з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна складено всього 81 акт обстеження.

Додаткової інформації про постраждалих не надходило.

Наряди патрульної поліції з 10:00 серпня припинили заходи з охорони громадського порядку в районі буд. № 14 по просп. Свободи, надалі маршрути піших патрулів з охорони правопорядку будуть наближені до місця ураження.

***

Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені обʼєкти нерухомого майна продовжує складати акти обстежень.

ГО «Проліска» видає матеріали для першочергового закриття вікон.

У ліквідації наслідків задіяні працівники та техніка комунальних підприємств.

***

18 серпня

12:00 Штаб із ліквідації наслідків НС продовжує працювати.

Виявили пошкодження 10 будинків (шість на просп. Свободи, по два на вул. Української Народної Республіки та вул. Староріченська), трьох нежитлових будівель (ТРЦ, об’єкт КП «Міськводоканал», дитсадок), понад 60 автомобілів.

Силами ДСНС, ГО «Добробат», працівників комунальних служб, організацій закрили 262 вікна. Комунальники продовжують відповідну роботу.

Відновлено електропостачання ТРЦ.

Сьогодні у першій половині дня надійшло 26 заяв на обстеження житлових та інших приміщень, членами комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна складено 22 акти. Загалом нині отримано заяв 178 (від фізичних осіб – 172, від юридичних – шість), підготовлено актів 76.

У понеділок, 19 серпня, штаб розпочне роботу о 8:30.

ТОВ «Сумитехнобудсервіс» протягом дня прибиратиме територію та закриватиме вікна на сходових клітинах в буд. № 1 по вул. Української народної Республіки, ТОВ «А-Муссон» вивозитиме з місця події сміття.

У вівторок, 20 серпня, о 9:00 постраждалих збирають на зустріч із представниками штабу та благодійних організацій для інформування про механізм отримання допомоги на відновлення пошкодженого майна (укриття школи № 6).

***

17 серпня

17:00 За інформацією керівника штабу з ліквідації наслідків НС Артема Кузнецова, у другій половині дня виявили пошкодження ще у трьох житлових будинках, розташованих на просп. Свободи, вул. Української Народної Республіки, вул. Староріченська. Загалом пошкоджено 10 будівель, з яких сім – житлові, три – нежитлові.

Зафіксовано пошкодження 315 вікон у будинках, 32 вікон і чотирьох дверей – у ТРЦ, 14 вікон – у дисадку, восьми – на об’єкті КП «Міськводоканал».

Працівники ДСНС та ГО «Добробат» демонтували та закрили 187 вікон і 50 віконних конструкцій. ГО «Проліска» видала постраждалим 3500 м2 плівки, 183 OSB-плити, 110 листів брезенту.

На обстеження житлових та інших приміщень надійшло 152 заяви (146 – від фізичних осіб, решта – від юридичних). Представники комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна склали 54 акти обстеження.

Також зазнали пошкоджень понад 50 автомобілів.

Протягом дня на місці події працювали представники місцевого самоврядування, співробітники ДСНС, поліції, бійці ДФТГ, працівники комунальних підприємств, волонтери ГО «Добробат, благодійних організацій.

Представники БФ «Рокада» організували психологічне консультування постраждалих. 

У вечірній і нічний час за порядком на місці події наглядатимуть співробітники Сумського районного управління поліції ГУНП України в Сумській області.

У неділю, 18 серпня, штаб працюватиме, починаючи з 9:00.

***

Представники ГО «Проліска» працюватимуть сьогодні до 16:30, потому відновлять роботу в понеділок, 19 серпня, з 9:00.

Завтра комунальники продовжуватимуть закривати вікна матеріалами з матрезерву громади.

Добробатівці та рятувальники працюватимуть, поки буде змога. 

Керівництво штабу дякує World Central Kitchen за організацію харчування людей, які на місці події  ліквідовують наслідки НС.

***

Рух транспорту просп. Свободи відновили повністю.

***

12:30 Наразі відомо про двох постраждалих. В однієї людини вибухова травма та осколкове поранення, в іншої – травматичний звих. Обоє постраждалих лікуються амбулаторно.

Пошкоджено будівлю ТРЦ, чотири будинки (просп. Свободи, вул. Української Народної Республіки, вул. Староріченська), об’єкт КП «Міськводоканал», дитячий садок, 38 автомобілів, світлофорний об’єкт на перехресті просп. Свободи – вул. Української Народної Республіки.

Співробітники департаменту інфраструктури міста продовжують обстежувати пошкоджені будівлі. Попередньо виявлено пошкодження 367 вікон і чотирьох дверей.

До ліквідації наслідків залучені працівники та техніка КП «Міськсвітло», КП «Електроавтотранс», КП «Зеленбуд», КП «Шляхрембуд», ТОВ «Сумитехнобудсервіс».

Департамент інфраструктури міста забезпечує будівельними матеріалами для виконання першочергових аварійно-відновлювальних робіт. ГО «Проліска» надає постраждалим плівку, OSB-плити, брезент, штапики.

У житловому секторі водо-, газо- та електропостачання – наявні. У ТРЦ немає електрики.

Прийнято 91 заяву на обстеження житлових приміщень.

Ракетно-авіаційний удар по просп. Свободи (автостоянка) стався сьогодні приблизно о 6:01. Попередньо було влучання крилатої ракети «Іскандер-К». Внаслідок удару загорілись 10 легкових автомобілів. Пожежу локалізували о 6:19 та ліквідували о 6:52. Вибухова хвиля пошкодила прилеглі будівлі.

***

Червоний Хрест розгорнув намет, де надає психологічну допомогу. Прийнято 81 заяву щодо пошкодження майна, здійснено обстеження за 13. Рух транспорту біля епіцентру події наразі здійснюється лише в один бік.

***

До оперативного штабу станом на 10:50 звернулось 53 особи та оформили необхідні документи на обстеження пошкодженого майна, щоб отримати компенсацію.

***

О 9:00 оперативний штаб почав працювати біля будинку № 14/1 на просп. Свободи. Працюватиме в суботу – понеділок з 9:00 до 16:00.

***

До ліквідації наслідків НС долучились представники благодійних і міжнародних організацій, до яких можна звернутись. ГО «Добробат» та ГО «Проліска» допомагають з відновленням пошкоджених вікон.

В укритті 6-ої школи можна подати заявки на відновлення. Також там працюють представники ЮНІСЕФ. Сумчани, майно і житло яких зазнало пошкоджень, повинні мати при собі документи, що посвідчують особу.

***

Попередньо: внаслідок влучання в районі просп. Свободи пошкоджені вікна та фасади будинків, автомобілі.

О 7:30 створено оперативний штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Штаб очолив перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ. На місці працюють всі необхідні служби.

У зв'зку з обмеженням руху по просп. Свободи, тролейбуси № 15 і № 15А не курсуватимуть, автобус № 67 працюватиме за скороченим маршрутом (вул. Холодноярської бригади – Косівщина).