Надрукувати
Перегляди: 1252

7 липня до вихованців сумського дошкільного навчального закладу №38 «Яблунька» завітали рятувальники разом з творчим колективом театру ляльок «Казка».

В управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області говорять, що постійно взаємодіють педагогами та волонтерами під час спеціалізованих Днів цивільного захисту, Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності, інші пропагандистські заходи. Не припиняється ця робота і під час літніх канікул.

Тому цього разу актори продемонстрували присутнім виставу «Корисні поради для малят та звірят». Важливим правилам безпеки дітей навчали казкові герої з відомих мультфільмів.

З дійства на сцені малеча дізналась як треба поводитись під час відпочинку у лісі, на водоймах та до яких небезпечних наслідків можуть призвести пустощі зі звичайними сірниками.

Окрему увагу у виставі приділили поведінці під час виявлення вибухонебезпечних предметів, оскільки на боєприпаси можна натрапити у різних місцях. Артисти застерегли, що таких предметів не можна чіпати не лише дітям, а й дорослим. Про знахідку треба негайно повідомити рятувальників.

Діти з зацікавленням спостерігали за виставою, жваво приєднувались до діалогу з казковими героями та щирими оплесками дякували виступаючим за пізнавальне дійство на сцені.

За словами педагогів, саме такі заходи найбільш сприятливі для дітей у такому віці. Оскільки у ігровій формі вони набагато краще оволодівають життєво важливими знаннями - правилами безпеки.