005.jpg

На черговому засіданні опікунської ради при органі опіки та піклування під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Альони ДМІТРЄВСКОЙ були підведені підсумки роботи за І півріччя поточного року.

З початку року проведено 6 засідань опікунської ради, на яких розглянули 55 заяв, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.

Згідно з наданими пропозиціями прийнято 6 рішень виконавчого комітету Сумської міської ради з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, скарг на дії опікунів, укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних тощо.

Крім того фахівці опікунської ради взяли участь у 87 судових засіданнях. Як наслідок, над 27 особами встановлено опіку, надано дозвіл на укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних 4 опікунам.

Оновлюється та підтримується в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено 405 справ, відповідні дані також внесено до алфавітної книги.

Відповідно до затверджених графіків проведено 301 обстеження житлово-побутових умов недієздатних осіб (на 52 більше, ніж в І півріччі 2015 року), 279 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки. Від початку року опікунам видано 25 посвідчень.

Сформовано архів опікунської ради, до якого з різних підстав внесено 176 особових справ недієздатних осіб та матеріалів, наданих заявниками та судовими органами, в т. ч.: 108 в зв'язку зі смертю підопічних, 55 – залишенням судами без розгляду, 8 – зміною місця проживання, 4 – відновленням дієздатності.

Наданням різних видів соціальних допомог та субсидій охоплено 312 сімей, де є недієздатна особа, що становить 77% від загальної кількості осіб, внесених до реєстру.

Спеціалісти нагадають, що засідання опікунської ради проводять кожну першу середу місяця за адресою: пл. Незалежності, 2, каб. 78 (5 поверх).

Допомогу з питань, що входять до компетенції опікунської ради, можна отримати за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, кабінети 210 та 211, тел. 60-45-21, 60-44-48.