0012.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація на Сумщині:

  • протягом дня 22 вересня росіяни здійснили 54 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 150 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Річківська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Глухівська, Есманьська, Шалигинська, Свеська, Середино-Будська громади. Вночі та зранку 23 вересня росіяни здійснили 22 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 30 вибухів. Обстрілів зазнали Верхньосироватська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Путивльська, Новослобідська, Попівська, Есманьська та Середино-Будська громади. Вночі, 23 вересня на Сумщині українські зенітники знищили три ворожих «шахеди».

Нагадуємо балансоутримувачам про відповідальність за несвоєчасний доступ до об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту під час сигналу «Повітряна тривога». Мешканцям, чиї укриття в будинках під час тривоги зачинені, необхідно звертатись за номерами: 102 (поліція), (0542)701008 або (067)5390633 (відділ «Служба 15-80»).

Гаряча вода:

  • на проведення гідравлічних випробувань зупинено чотири котельні;
  • через пориви на  мережах немає води в будинках за адресами: пров. Харитоненків, 8, 9, 10, 11; вул. Охтирська, 12; вул. Марко Вовчок, 13Б; просп. Михайла Лушпи, 50; вул. Героїв Крут, 30; вул. Сумської тероборони, 75, 81А, 81Б, 85, 87, 89, 91; вул. Нижньосироватська, 37, 52, 54; вул. Богуна, 2/1, 16; вул. Миколи Леонтовича, 1, 11; вул. Паркова, 1.

Електроенергія:

  • застосування графіків погодинних відключень не прогнозується (актуальна інформація – на сайті АТ «Сумиобленерго», у соцмережах Facebook та Telegram, а також в особистому кабінеті).

Вуличне освітлення:

  • на ділянках з інтенсивним вуличним рухом і в місцях концентрації ДТП вуличне освітлення вмикається автоматично з настанням сутінків і вимикається з початком комендантської години (під час застосування на цих територіях графіків відключень електроенергії вуличне освітлення не працює).

Транспорт:

  • пасажирів перевозять 55 одиниць комунального (38 тролейбусів та 17 автобусів) і 180 одиниць приватного громадського транспорту.

Погода:

  • протягом дня спостерігатиметься мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний 5 – 10 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 20° - 25°C тепла. На території Сумщини зберігається надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Це сприяє високій ймовірності виникнення та розповсюдження лісових пожеж за наявності джерел займання (відкритого вогню).

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram.