003.jpg

У Луцьку відбувся інтеркультурний форум «Голоси, що об’єднують: вирішення викликів та можливостей для національних меншин в час війни» за участі експертів Ради Європи, координаторів Української мережі інтеркультурних міст (ICC-UA), представників національних спільнот і ВПО.

До діалогу долучились менеджер проєктів з антидискримінації, національних меншин та ромів, рівності (офіс Ради Європи в Україні) Земфіра КОНДУР, локальні координатори програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» з Сум, Павлограда, Мелітополя, представники громадських організацій, національних спільнот і влади.

Говорили, як разом долати виклики, повʼязані з війною в Україні, підтримувати одне одного в нелегкий для країни час. Також дискутували про те, як обʼєднуватись довкола спільних цінностей, зберігати власну ідентичність, розбудовувати інклюзивну громаду та спільними зусиллями наближати Перемогу.

Сумську міську громаду представляла головний спеціаліст управління суспільних комунікацій Наталія ТРОЯНОВСЬКА. Вона розповіла про кроки, яких вживають у громаді для зміцнення інтеркультурного діалогу. Також проінформувала про важливі проєкти та ініціативи, які попри складну ситуацію реалізують у Сумах представники національних меншин. 

Учасники форуму напрацювали спільні ефективні рішення для подолання викликів і посилення соціальної єдності та згуртованості громад.

Захід відбувся в межах Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» та Проєкту Ради Європи «Підтримка реформи законодавчої бази щодо національних меншин та стійкості національних меншин і ромів в Україні».