004.jpg

Керівництво Сумської МТГ та волонтери побували на території дачного масиву поблизу обласного центру й поспілкувались з людьми, чиї дачні будинки були пошкоджені в суботу, 21 вересня, через ворожий авіаудар.

На місце надзвичайної ситуації виїхали заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, голова Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти нерухомого майна громадян Анатолій ЗАНЧЕНКО, директор КП «Міськсвітло» Костянтин ТИХЕНКО, представники департаменту інфраструктури міста, волонтери благодійних організацій ГО «Проліска» та БО «Право на захист».
 
На зустрічі з людьми Станіслав Поляков роз’яснив порядок першочергових дій. Люди, чиї дачні будиночки пошкоджено, мають зафіксувати це на фото та обов’язково звернутись на лінію «102» для офіційного документування факту ворожого удару.
 
Разом з представниками влади Сумської МТГ прибули волонтери ГО «Проліска», які доставили будівельні матеріали: OSB-листи, брезент, дошки та плівку для швидкого закриття пошкоджень.

Силами КП «Міськсвітло» на території дачного масиву відновили подачу електроенергії.

Волонтери БФ «БаЛу» та ГО «Добробат» допоможуть розібрати зруйновані будинки та вивезти будівельне сміття.
 
Надалі громадяни, чиї дачні будинки зазнали руйнування і пошкоджень, з усіх питань мають звертатись до Токарівського старостату Бездрицької СТГ, адже саме на їх території розташоване дачне товариство.

Нагадаємо, внаслідок російського удару КАБом по території дачного масиву в суботу, 21 вересня, цілком зруйновані два дачні будиночки, ще 10, що розташовані поряд з епіцентром вибуху, – сильно пошкоджені, близько 30 мають менший ступінь руйнації.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет