001.jpg

Фахівець департаменту фінансів, економіки та інвестицій взяла участь у семінарі «Енергетична стійкість прифронтових громад. Обмін досвідом», який проходив у Вінниці.

 

Ключовою темою семінару організатори визначили важливі рішення й напрацювання задля підвищення енергетичної незалежності територіальних громад в умовах воєнних дій.

Представники органів місцевого самоврядування Сум, Вінниці, Запоріжжя, Харкова, Миколаєва поділилися досвідом своїх громад у сфері впровадження заходів енергоефективності, розвитку відновлювальних джерел енергії, а також інноваційних підходів у забезпеченні стабільного енергопостачання для населення.

Темами панельних дискусій за участю експертів стали стратегічне та енергетичне планування територій, загальнонаціональні виклики у контексті енергетичного розвитку й безпеки на рівні місцевих громад.

Під час роботи в групах учасники визначили й обговорили основні проблеми, актуальні в період підготовки та проходження опалювального сезону 2024 – 2025 років і можливі шляхи їх розв’язання задля забезпечення стабільного теплопостачання населених пунктів у територіальних громадах в умовах воєнних дій.