002.jpg

Сумська міська рада та адміністрація Любліна (Польща) спільно реалізують проєкт «Модульні укриття – безпека та захист мешканців Сум під час авіаударів, обстрілів та інших загроз».

Він передбачає встановлення в Сумах у чотирьох стратегічно важливих локаціях модульних укриттів для підвищення безпеки сумчан. Споруди відповідатимуть сучасним стандартам безпеки та будуть пристосовані під потреби осіб з інвалідністю, зокрема, з обмеженою мобільністю.

Важливим елементом проєкту є психологічна підтримка, яка включає проведення навчання з надання допсихологічної допомоги та розповсюдження інформаційних матеріалів щодо надання першої допомоги та правил реагування на кризові ситуації.

Проєкт фінансується в рамках Програми польської співпраці для розвитку (Польська допомога), підтриманої Міністерством закордонних справ Республіки Польща.

«Дякуємо всім партнерам та донорам за підтримку нашої громади! Ми продовжуємо працювати над тим, щоб зробити наше місто безпечнішим і психологічно стійкішим для кожного мешканця», – зазначають в управлінні стратегічного розвитку міста.

Загальний кошторис проєкту – 554 тис. злотих (на укриття передбачено 512 тис. злотих). Він реалізовується завдяки спільній роботі управління стратегічного розвитку міста та Департаменту міжнародної співпраці Любліна.