002.jpg

Перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ взяв участь в онлайн-зустрічі представників Переговорної групи Сумської області щодо започаткування співробітництва з країнами G7.

Партнером для Сумщини визначили штат Оклахома у США. Також є попередні пропозиції щодо можливості співпраці з регіоном Центр-Долина Луари (Франція), землею Баден-Вюртемберг (Німеччина), регіоном П'ємонт (Італія), графством Гартфордшир (Велика Британія).
 
За словами Артема Кузнецова, розвиток партнерства міжнародного масштабу – важливий для сумської громади. «Повномасштабна війна з росією, яка триває понад два роки, кардинально змінила наше життя й управління громадою. Наш бюджет сьогодні спрямований насамперед на потреби військових та оборонні заходи, тому по інших напрямках потребуємо допомоги. Від розширення рамок міжнародного партнерства ми очікуємо не тільки різноманітної підтримки для громади. Ми маємо і власну промисловість, і науковий потенціал, і культурні, і спортивні аспекти, цікаві для світу», – сказав посадовець.

Учасники наради ознайомилися із важливими аспектами започаткування співробітництва Сумської області з регіонами країн G7.

Представники посольств розповіли про робочий процес формування зв’язків між Сумщиною та регіонами країн-партнерів.

Так, представник Посольства України в США Андрій ЦИМБАЛЮК зазначив, що штат Оклахома уже сьогодні відкритий до співпраці, тож Сумщина вже може готувати проєкт спільної угоди. «Суми – для нас у пріоритеті. Ми знаємо, які зараз події у вас відбуваються. І тут, в США, це також розуміють», – підкреслив він.
 
За словами Генерального консула України у Г’юстоні Віталія ТАРАСЮКА, окремі проєкти партнерства готують між собою СумДУ та Державний університет Оклахоми.
 
Політичний радник Посольства України у Франції Богдан ВАСНЕВСЬКИЙ розповів про активні кроки щодо співпраці Сумщини з регіоном Центр-Долина Луари за результатами візиту Посла України у Франції до Орлеана минулого місяця.

Радник-посланник Посольства України у Великій Британії Едуард ФЕСЬКО, тимчасовий виконувач обов’язків Генерального консула України в Мюнхені Тарас КУЛАЄЦЬ розповіли про перші кроки щодо розвитку взаємин Сумської області з Великобританією та Німеччиною.