Надрукувати
Перегляди: 1688

Сумський міський центр зайнятості провів у четвер  для шукачів роботи міста Суми, а також внутрішньо перемішених осіб з тимчасово окупованої території та учасників антитерористичних операцій інформаційний масовий захід – ярмарок вакансій «Знайдемо роботу разом».

Мета даного заходу: максимально поєднати інтереси роботодавців та населення, а також підвищити обізнаність громадян про комплекс соціальних послуг, які надає державна служба зайнятості, її можливості у сприянні працевлаштуванню різних категорій, в т.ч. внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО та задоволення кадрових потреб роботодавців.

Понад 400 шукачів роботи мали змогу на ярмарку вакансій особисто поспілкуватись із представниками кадрових служб підприємств, установ та організацій нашого міста, які надали повну інформацію про наявність вакантних місць, умови праці, перспективи роботи.

Зі своїми пропозиціями вийшли представники 25 роботодавців міста, які запропонували містянам понад 130 вакансій: посади для службовців, робочі місця для робітників, вакансії , що не потребують кваліфікації та спеціальної підготовки.

До уваги відвідувачів була запропонована вся актуальна база вакансій міського центру зайнятості, яка налічує понад 370 вакансій.

Проведення таких масових заходів є одним із дієвих напрямків роботи, направлених на підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці та підтримки роботодавців у забезпеченні їх кадровим потенціалом, а також стимулювання до створення нових робочих місць. А це – зниження соціальної напруги, і як результат - покращення життя пересічних громадян.

Із початку року послугами центру зайнятості скористались 7344 незайнятих трудовою діяльністю громадян, працевлаштовані 2268 осіб.

Звернулись до служби і 95 внутрішньо переміщених осіб, з числа зареєстрованих безробітних. 22 особи працевлаштували, в тому числі трьох із компенсацією витрат роботодавцю на оплату працю; чотирьох залучили до громадських та інших робіт тимчасового характеру; одну направили на профнавчання. Профорієнтаційні послуги отримали 88 осіб.

Демобілізовані з зони АТО, також, не залишаються без уваги служби зайнятості. У поточному році послуги фахівців центру зайнятості у сфері працевлаштування отримали 195 бійців , з них працевлаштовані 30 осіб. Іще двоє відкрили власну справу.