003.jpg

У першому півріччі 2016 року сумчани перерахували на підтримку обороноздатності української армії 51,8 мільйона гривень.

Сплачена сума на 10,1 млн грн. (тобто на 24,1 %) перевищує показник минулого року.

Позитивна динаміка є підтвердженням високого рівня відповідальності сумчан та усвідомлення ними важливості перерахування таких коштів на розвиток та модернізацію української армії.

Зважаючи на збільшення розміру мінімальної зарплати та заходи з детінізації економіки, фахівці ДПІ у м. Сумах очікують на подальше зростання сум сплаченого до держбюджету військового збору.

В інспекції нагадують, що об’єктом оподаткування військовим збором (ставка податку –1,5 % від суми об’єкта оподаткування) є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються платнику у зв’язку з укладеними трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Тобто, всі доходи громадян, які є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб, в обов’язковому порядку підлягають оподаткуванню військовим збором за ставкою податку 1,5 %.