001.jpg

Інформація про актуальну ситуацію.

Безпекова ситуація на Сумщині: 

  • протягом дня 18 жовтня росіяни здійснили 78 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 126 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Есманьська, Свеська, Дружбівська, Середино-Будська громади. У Хотінській громаді внаслідок атаки FPV-дрона поранено місцевого мешканця. 
  • в ніч з 18 на 19 жовтня, росіяни нанесли авіаційний удар по Шосткинській громаді, застосувавши КАБи та БпЛА. Попередньо поранення отримали семеро людей. Пошкоджено об'єкти енергетики та інфраструктури. 

Електроенергія:

  • застосування графіків погодинних відключень не прогнозується (актуальна інформація – на сайті АТ «Сумиобленерго», у соцмережах надавача послуги в Facebook та Telegram, а також в особистому кабінеті споживача). 

 Гаряча вода:

  • через проведення гідравлічних випробувань не працюють чотири котельні;
  • у зв'язку з реконструкцією магістральної теплової мережі відсутня гаряча вода у споживачів на просп. Свободи; вул. Української Народної Республіки; вул. Сергія Табали; вул. Холодноярської бригади; частково по вул. Харківська;
  • через пориви відсутня гаряча вода за адресами вул. Сумської тероборони, 43А, 43Б, 59, 61, 63, 65, 67, 71, 73 75, 75А, 77, 81, 85, 87, 89, 91; вул. Нижньосироватська, 37, 52, 54; вул. Богуна, 16, вул. Менделєєва, 4.

Вуличне освітлення:

  • на ділянках з інтенсивним вуличним рухом і в місцях концентрації ДТП вуличне освітлення вмикається автоматично з настанням сутінків і вимикається з початком комендантської години (у випадку застосування на цих територіях графіків відключень електроенергії вуличне освітлення не працюватиме).

Транспорт:

  • пасажирів перевозять 42 одиниці комунального транспорту (26 тролейбусів і 16 автобусів) і 130 одиниць приватного громадського транспорту. Комунальний транспорт працює на маршрутах відповідно розкладів, але наразі не відстежується онлайн.

Погода:

  • протягом дня мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с. Стовпчики термометрів показуватимуть 5° – 10°C тепла.

Оперативно отримувати інформацію про аварійні відключення за адресами, а також подавати заявки можна за допомогою міського чат-бота «Суми 15-80» у Viber або Telegram.