004.jpg

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН взяла участь у роботі круглого столу «Партнерство з містами Німеччини», що днями відбувся у Київській міській державній адміністрації.

Захід організований Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) ТОВ Engagement Global за дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини задля підтритмки та розвитку партнерства між територіальними громадами України та Німеччини.

Учасниками круглого столу стали керівники структурних підрозділів з питань зовнішніх з’язків органів місцевого самоврядування міст обласного та районного значення, які мають чинні угоди про партнерство з містами Німеччини.

Керівник проекту, доктор Михайло ГАМАЛІЙ, який представляє ТОВ Engagement Global Сервісну службу «Міста в Єдиному Світі» (SKEW), наголосив, що проект не є інвестиційним, оскільки не опирається на бізнесові кошти, а має урядову фінансову підтримку, тому передбачає реалізацію проектів, спрямованих на надання консультативної допомоги у питаннях як вузькогалузевих (модернізація житлового фонду, підвищення кваліфікації медичних працівників, тощо) так і широкомасштабних питань, як то децентралізація, енергозаощадливі технології, відновлення природних ресурсів. Німеччина має суттєвий досвід у реалізації реформ, пов’язаних з децентралізацією та напрацюванням ефективних управлінських механізмів, що наразі має стати у нагоді українським громадам, які стоять на порозі вагомих суспільних змін. Водночас, як зауважили учасники круглого столу, німецькі міста-партнери також мають бути зацікавлені у спільній роботі. Відтак площина перетину німецького досвіду та гострих питань впровадження українських реформ і має стати базисом для подальшої співпраці.

Ульрих КАЛЬТЕНБАХ (Федеральне Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини) зосередив увагу на мотивації для співпраці та багатогранних інструментах забезпечення ефективного партнерства.

Начальник Управління міжнародних зв’язків Київської міської державної адміністрації Тарас ГОЛОТА розповів про досвід співпраці з Мюнхеном. Представник офісу проекту «Інтегрований розвиток міст» у Полтаві, Ірина Брижань детально зупинилась на питаннях проектного планування в партнерській роботі.

Учасники круглого столу мали змогу обмінятися досвідом з колегами з інших регіонів, які мають власні здобутки та результати від українсько-німецької співпраці, спілкувалися з кервниками проекту та регіональними представниками – відпрацьовували механізми підготовки та раелізації спільних проектів.