005.jpg

До складу військової частини увійшов 41-ий окремий мотопіхотний батальйон. Останній віддали у підпорядкування 27-ій Сумській реактивній артилерійській бригаді відповідно до наказу начальника Генштабу Збройних Сил України.

Із цією знаковою подією вояків привітали представники міської та обласної влади, а також військове керівництво.

«Мій батальйон, мої бійці, взяли в руки зброю і як справжні чоловіки та патріоти України виконали свій військовий обов’язок. Більшість військовослужбовців, які нині в строю, незабаром демобілізуються. Ті вояки, що залишаються зі мною, це кістяк батальйону. Тому, хочу запевнити вас, що на цей кістяк ми наростимо м’язи і будемо готові до виконання нових завдань», – наголосив командир 41-го окремого мотопіхотного батальйону Олександр ПАКУЛІН

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО подякував захисникам України за гідну службу в регіоні охопленому війною. Крім того, керманич обласного центру певен, що військовослужбовці 41-ого окремого мотопіхотного батальйону стануть надійним тилом Сумщини та укріплять обороноздатність області.

«Ви одними з перших пішли на буремний Схід, поборовши страх, залишивши рідних і близьких, ви відстоювали незалежність і цілісність України. Саме завдяки бійцям, які захищали і продовжують боронити східні рубежі держави, над Сумщиною панує мирне небо. Укріплювати оборонну міць нашого міста й області надважливо, особливо в умовах сусідства із країною-агресором. Адже одним із основних пріоритетів представників влади залишається турбота про безпеку громадян», – зазначив Олександр Лисенко.

Нагадаємо, бійці батальйону майже 1,5 роки перебували на ліній вогню в зоні антитерористичної операції. Поки що вояки нестимуть службу на Сумщині. Разом з тим, бійці запевняють, якщо буде потрібно готові знову взяти до рук зброю і стати на захист рідної землі.