Надрукувати
Перегляди: 1291

Соціальну програму, у рамках якої планують збирати вживані речі для малозабезпечених верств населення, запроваджує громадський Фонд «Суми».

За словами одного з ідейних натхненників цієї ініціативи Максима КОРНІЄНКА, новий проект пропонує містянам безпрецедентну форму збирання речей для найбільш уразливих категорій громадян.

Збиратимуть одяг у спеціальні контейнери, які встановлять на вулицях міста. Туди кожен небайдужий зможе принести одяг чи взуття, яких вже не потребує власник, але вони придатні для використання, а також книги, іграшки тощо.

«Цей проект здійснюватимуть за кошти благодійників та з допомогою волонтерів. Саме останні знайшли приміщення під склад і людей, які сортуватимуть зібрані речі. А от завдяки фінансовій підтримці спонсорів вдалося знайти підрядника, який вже встановив два перших контейнери зі спеціальною конструкцією», – зазначив Максим Корнієнко.

Аналогічні проекти діють майже у всіх країнах Європи, запроваджені в кількох містах Західної України (Львів, Рівне, Вінниця). У східній частині нашої держави Суми першими будуть реалізовувати подібну соціальну програму.

Нагадаємо, громадський Фонд «Суми» здійснює активну благодійну діяльність. Серед програм, які вже втілюються в життя - «Авто для АТО», «Сім’я героїв», «Допомога пораненим бійцям», «Збери аптечку для солдата» та інші. Нещодавно під егідою доброчинців пройшов патріотичний автоквест.