Надрукувати
Перегляди: 1346

Сумське об'єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області інформує про роботу щодо забезпечення посиленого контролю за сплатою єдиного соціального внеску та погашення заборгованості до Пенсійного фонду платниками міста.

Основним шляхом наповнення бюджету Пенсійного фонду і паралельно набуття громадянами страхового стажу є своєчасна і в повному обсязі сплата внесків до Пенсійного фонду.

Відповідно до законодавства України стаж роботи громадянина, який надає йому право на отримання пенсії, залежить від внесків, які сплачено до Пенсійного фонду України. Керівник, який нині ігнорує обов’язок сплати цих коштів, позбавляє своїх працівників у майбутньому  права на отримання пенсії в повному обсязі, передбаченому законодавством. Працюючі громадяни, за яких не сплачені внески, втрачають страховий стаж для призначення пенсії.

Станом на 1 липня поточного року недоїмку за страховими внесками мали 339 платників (на загальну суму 62,6 млн грн..), за єдиним соціальним внеском – 1378 платників (на загальну суму 17,2 млн грн.).

Наповненню бюджету Фонду сприяло посилення контролю над дотриманням платниками норм чинного законодавства про оплату праці; активізація роботи щодо зменшення заборгованості зі сплати єдиного внеску та страхових внесків; взаємодія з міською радою; відділом ДВС, прокуратурою, департаментом соціального захисту населення, Державною інспекцією праці, Державною податковою інспекцією; посилення роз’яснювальної роботи серед страхувальників та застрахованих осіб про необхідність дотримуватись платіжної дисципліни тощо. Боржникам Фонду пояснюють, що дешевше своєчасно сплатити внесок, аніж потім додатково шукати кошти на сплату штрафу та пені, сума якої щодня збільшується.

2016 рік, зазначають у Сумському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Сумської області, не обіцяє бути легким, адже пенсії зростають і кошти на їх виплату мають бути зібрані вчасно, тому робота щодо наповнення бюджету Фонду і надалі залишатиметься основним показником діяльності управління.