005.jpg

За підсумками весняного призову лави Збройних Сил України поповнили 50 сумчан. Такі дані під час засідання виконавчого комітету озвучив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Григорій БРЯЗКУН.

Задля належного оповіщення призовників проводились наради з очільниками організацій, що здійснюють експлуатацію житлового фонду міста та керівниками навчальних закладів обласного центру.

Згідно з планом із Сум на службу мали б відправити 145 призовників. Фактично ж із завданням держави впоралися на 34 відсотки.

Як зазначив Григорій Брязкун, основними причинами невиконання планового завдання із призову громадян на строкову військову службу є неявка призовників за отриманими повістками, невідповідність фактичних адрес проживання адресам реєстрації, несвоєчасне подання призовниками даних та документів, що підтверджують отримання відстрочки від призову, і як результат застосування зайвих матеріальних і людських ресурсів для оповіщення.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на необхідності посилення роз'яснювальної роботи і донести до потенційних військовослужбовців інформацію про те, що строковиків не залучають до виконання завдань в зоні АТО. Також керманич обласного центру закликав призовників у подальшому з’являтися до військкомату, виконати свій обов’язок перед державою і уникнути адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, черговий призов проводитимуть у жовтні - листопаді 2016 року.