Надрукувати
Перегляди: 1571

У Державній податковій інспекції у м. Сумах пояснюють, що згідно з Бюджетним кодексом податки і збори вважаються сплаченими з дня зарахування коштів на єдиний казначейський рахунок державного бюджету України.

Постановою НБУ від 21 січня 2004 року (№ 22) прописано, що відповідальність за правильність заповнення реквізитів розрахункового документа несе особа, яка оформила платіжний документ. Тобто, якщо платник податків в банківському платіжному документі на сплату податкового зобов’язання зазначив неправильні/помилкові реквізити і кошти не надійдуть до відповідного рахунку, то сума податку буде вважатися не сплаченою.

Якщо помилку своєчасно виявили й повторно перерахували податковий платіж на рахунок з правильними реквізитами до терміну сплати податкових зобов’язань, штрафні санкції та пеня нараховуватися не буде. А от коли термін сплати податкових зобов’язань вже минув, то згідно статті 126 Податкового кодексу за порушення правил сплати (перерахування) податків платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу і пені.

Відтак, фахівці ДПІ в м. Сумах рекомендують ретельно звіритися з бюджетними рахунками, на які в подальшому будуть перераховані чималі суми коштів.

А це можна зробити в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Сумах (Покровська площа, 2). На дошці оголошень розміщена оновлена інформація про бюджетні рахунки для сплати податків і зборів усіх рівнів.

Можна не виходячи з дому чи офісу скористатися послугами «Електронного кабінету платника».

Крім того, вся необхідна інформація представлена на сайті Головного управління ДФС у Сумській області у розділі «Бюджетні рахунки».