005.jpg

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми у координації з Міністерством соціальної політики України та за підтримки Міжнародної організації з міграції проведе широкомасштабну інформаційну кампанію «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми в Україні».

Акція відбудеться в 15 областях України.

На Сумщині її організацією займається обласна організація Ліги соціальних працівників України «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини», яка з 2013 року є виконавчим партнером Міжнародної організації з міграції щодо партнерства та співробітництва з реінтеграції та реабілітації осіб, які постраждали від торгівлі людьми на території Сумської області.

У рамках інформаційної кампанії 29 липня об 11:00 годині організатори проведуть спільну з «Клінікою, дружньої до молоді» прес-конференції з висвітлення проблеми торгівлі людьми та співпраці громадських організацій і державних установ щодо реінтеграції осіб, котрі постраждали від торгівлі людьми (м. Суми, вул. І. Сірка, 3, приміщення «Клініки, дружньої до молоді»).

Наступного дня, 30 липня, з 11:00 до 12:00 у місцях транспортного сполучення (залізничний вокзал, автовокзал, зупинка біля МакДональз) волонтери роздаватимуть інформаційні матеріали про безпечну міграцію та захист осіб, які постраждали від торгівлі людьми, в Україні, про Національну «гарячу лінію» з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, про допомогу, гарантовану законодавством України для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Контактна особа акції – Юлія ТАРАСЕНКО (тел.: (095)1841085).