Надрукувати
Перегляди: 1315

28 липня у обласному центрі відбудеться інформаційно-просвітницька акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

Цього дня сумчанам пропонують відвідати сквер ім. Т. Г. Шевченка, де на них чекатимуть фахові спеціалісти, готові поділитися інформацією про це захворювання.

Зокрема, лікарь-інфекціоніст дасть практичні поради містянам щодо профілактики та діагностики вірусних гепатитів, а також щодо алгоритму дій у разі виявлення інфекції.

Окрім цього, кожен бажаючий зможе отримати тематичні інформаційні матеріали та пройти безкоштовний експрес-тест на гепатит С.

Акція розпочнеться о 16.00 та триватиме протягом двох годин.

Паралельно із тим на місці проведення даного заходу відбудеться виїзний брифінг, участь у якому візьмуть начальник управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Сергій БУТЕНКО, обласний інфекціоніст Ірина ТРОЦЬКА, завідувач обласного гепатологічного центру Володимир РЯБІЧЕНКО та керівник ГО «Клуб «Шанс» Олексій ЗАГРЕБЕЛЬНИЙ.

До того ж, пацієнти, які успішно пройшли лікування на гепатит С, з власного досвіду розкажуть про те, як їм вдалося подолати цю недугу.