Надрукувати
Перегляди: 1471

22 – 23 липня у Сумах пройшов тренінг для сумчан, які раніше були учасниками реінтеграційної програми Міжнародної організації з міграції для потерпілих від торгівлі людьми. Протягом двох днів вони мали можливість отримати нові знання та опанувати корисні навички з основ самозайнятості.

Розпочалося навчання з аналізу місцевого ринку праці, обговорення дієвих шляхів пошуку роботи та можливості взаємодії з центрами зайнятості.

Через рольову гру учасники навчилися правильно готуватися до співбесіди з працедавцем та проходити її. Особливий акцент було зроблено на те, як під час співбесіди виявити процес вербування та уникнення потрапляння до ситуації торгівлі людьми.

Учасник навчання дізналися про те, як оформити підприємницьку діяльність та започаткувати і вести власний бізнес, скласти бізнес-план та впровадити його в життя.

Значну увагу приділили виявленню власних ресурсів та їх використання для конкурентоспроможності на сучасному ринку праці.

Після проходження навчання із самозайнятості, учасники будуть складати свої бізнес плани та захищатимуть їх.

Ті, хто успішно пройде цей етап, матимуть змогу отримати професійне обладнання та інструменти для організації власної справи у еквіваленті від $ 800 до $ 1000.

Тренінг відбувся в рамках проекту «Розвиток самозайнятості серед осіб, які постраждали від торгівлі людьми». Реалізує проект на території Сумської області Сумська обласна організація Ліги соціальних працівників України «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції та уряду Норвегії.