0012.jpg

У суботу в Сумах потонув 20-річний чоловік.

Трагедія трапилась увечері 30 липня на базі відпочинку, що розташована поблизу гіпермаркету «Епіцентр» в районі вул. Героїв Крут. За попередніми даними, загиблий відпочивав із компанією і купався у місці, де дно не обстежувалось фахівцями та була розміщена застережна табличка про заборону купання.

Загалом минулого тижня на водних об’єктах області загинуло п'ятеро людей. Окрім Сум, нещасні випадки трапились у Конотопському, Шосткинському, Тростянецькому районах.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення закликає сумчан бути вкрай обережними й дотримуватись правил поведінки на воді. Найперше – не купатись у незнайомих і необладнаних для цього місцях, у жодному випадку не заходити у воду у нетверезому стан,і не запливати занадто далеко від берега та не залишати дітей без нагляду.

Водночас фахівці відділу нагадують про те, що з метою охорони життя і здоров’я громадян, охорони навколишнього природного середовища на території міста запроваджено щорічні тимчасові обмеження стосовно порядку руху маломірних (малих) суден (плавзасобів) на водних об’єктах міста та заборонено їх використання у нічний час (рішення міської ради від 13 серпня 2015 року № 4690). Ці правила поширюються на три водойми і діють у період з 20 травня до 1 вересня.

На озері Чеха та річці Псел (від мосту по вул. Прокоф’єва до мосту по вул. Героїв Крут, з притоками та затоками) обмеження чинні впродовж усієї доби, на Блакитних озерах – із 10:00 до 18:00.