Надрукувати
Перегляди: 1732

У Сумах відбулись урочистості з нагоди Дня високомобільних десантних військ.

Зранку представники міської та обласної влади, громадськість, воїни-десантники поклали квіти до могил земляків, котрі принесли свої життя на вівтар незалежності України.

Потому сумчани перемістились до Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам, де відбувся мітинг-реквієм.

Із вітальним словом до воїнів звернувся в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО. Він відзначив провідну роль «крилатої піхоти», котра не раз доводила своїм героїзмом і відданістю військовому обов'язку, що не даремно її вважають елітою Збройних Сил.

«Від усієї сумської громади, міського голови, депутатського корпусу та себе особисто щиро вітаю вас зі святом, що символізує мужність та хоробрість. Ви першими стали на захист нашої держави на Сході України, ви першими захистили нас від російської навали, ви першими показали приклад молоді, котра нині захищає нашу Батьківщину. Хочу вам подякувати за це і побажати мирного неба, впевненості у завтрашньому дні, аби завжди біля вас були ваші близькі, обов'язково, щастя і здоров'я. Зі святом! Слава Україні!» – наголосив Володимир Войтенко.

З нагоди свята посадовець вручив Артему ГРЕБЕНЮКУ та Владиславу МАРЧЕНКУ Грамоти міського голови. Ще троє «крилатих піхотинців» отримали медалі «За оборону рідної держави», двоє – медалі «Захиснику Вітчизни».

Привітав військовослужбовців високомобільних десантних військ й учасник АТО член виконавчого комітету Юрій УДОВЕНКО.

«Воїни-десантники зарекомендували себе як сильні, мужні, підготовлені бійці. Пройшовши багато локальних війн, нині ми змушені воювати на території своєї держави, відстоюючи її кордони, наші сім'ї, цілісність і суверенітет України, Завдяки вашій мужності і героїзму ми змогли зупинити ворога на Донеччині та Луганщині. Я впевнений, що ми з вами і майбутнє покоління з честю нестимемо гасло "Ніхто, крім нас "», – зазначив він.

Звернулась до присутніх і мати загиблого бійця 95-ї Житомирської бригади Максима Савченка, котрій цього дня вручили Орден матері: «Я би хотіла, щоб ордени і нагороди вручали по достоїнству живим, а тим, кого вже немає з нами, нехай буде їм вічний спокій, а Ілля стане вже не покровителем, а другом для них в іншому світі. Слава повітряно-десантним військам!»– сказала жінка.

Під час мітингу провели панахиду та присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів-десантників. А після закінчення заходу – встелили підніжжя Меморіалу квітами.