004.jpg

У середу, 3 серпня, в Сумах поховають Віталія Маслянку, котрий загинув смертю героя в зоні проведення антитерористичної операції.

Прощання з бійцем відбудеться на його малій батьківщині в с. Нижнє Піщане. Почнеться у сільському храмі о 10:00. За годину до цього із обласного центру до села від будівлі адміністрації (майдан Незалежності, 2) рушить спеціальний транспорт із друзями воїна.

Поховають Героя у Сумах на Алеї Слави орієнтовно об 11:30.

Віталій Маслянко народився 23 лютого 1972 року в с. Нижнє Піщане. Свого часу ніс службу в гарячих точках на Кавказі та Середній Азії. Потому повернувся до цивільного життя.

У 2014 році працював на хімічному заводі в Автономній Республіці Крим. Після окупації півострова повернувся на Сумщину та пішов добровольцем до 15-го окремого мотопіхотного батальйону «Суми». Поруч із ним із перших днів у зоні АТО знаходився і його молодший брат.

У квітні 2015 року Віталій повернувся додому. Після нетривалого перепочинку – знову на передову. Служив у 128-й горно-стрілковій окремій механізованій бригаді.

Воїн героїчно загинув 31 липня на опорному пункті в районі Донецького аеропорту. До демобілізації йому залишилось два тижні.