Надрукувати
Перегляди: 2965

3 серпня сумчани провели в останню путь свого земляка, уродженця с. Нижнє Піщане Віталія Маслянку, який поліг, захищаючи Україну.

Цього дня у сільському храмі та біля нього зібралися рідні бійця, односельці, друзі, знайомі та бойові побратими.

Прийшли віддати останню шану Герою і представники міської влади: в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та його заступники Степан ПАК і Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

Після того як у храмі за полеглим військовослужбовцем відслужили заупокійну панахиду, кожен із присутніх мав можливість назавжди попрощатися із Віталієм Маслянкою. Далі процесія рушила до Алеї Слави, що на Центральному кладовищі Сум. Саме тут і знайшов свій останній спочинок справжній патріот, борець за волю і незалежність нашої держави.

Заступник міського голови Степан Пак звернувся до рідних загиблого зі словами співчуття, від імені очільника обласного центру та всієї сумської громади він подякував батькам за такого хороброго сина. Віталій Маслянка народився 23 лютого 1972 року.

Неабияке загартування пройшов він під час служби на Кавказі та Середній Азії. Мешкаючи у Автономній Республіці Крим та працюючи на хімічному заводі, він не міг змиритися із окупацією півострова та повернувся на Сумщину. Адже саме в той час розпочалася окупація півострова. Одразу після цього чоловік пішов добровольцем до 15-го окремого мотопіхотного батальйону «Суми».

В останній час Віталій Маслянка ніс службу у 128-й горно-стрілковій окремій механізованій бригаді. Смерть застала нашого земляка 31 липня на опорному пункті в районі Донецького аеропорту.