Представники Сумської МТГ взяли участь в обласному форумі «Смак змін: сучасні підходи до організації шкільного харчування», який відбувся на базі одного з закладів профтехосвіти обласного центру.
Захід зібрав освітян, кухарів, управлінців та експертів із різних куточків області. Серед учасників були керівники Сумщини та громад області, представники Держпродспоживслужби, Національної асоціації громадського харчування, проєкту School Food, директори шкіл та закладів профтехосвіти, в тому числі й міста Суми.
Обговорювали шляхи забезпечення школярів якісним харчуванням, нові стандарти та сучасне обладнання для приготування їжі.
Спеціальним онлайн-спікером став відомий шеф-кухар і автор нового шкільного меню в Україні – Євген КЛОПОТЕНКО.
Учасники форуму оглянули модернізований Кулінарний хаб закладу, де проходив захід, а також ознайомилися з презентаціями проєктів з облаштування нових просторів для приготування їжі у школах № 7 і № 22.
Форум також став майданчиком для партнерства. Було підписано низку двосторонніх меморандумів між громадськими та освітніми інституціями. Зокрема, співробітництво закріпили ГО «Національна асоціація громадського харчування», Департамент освіти і науки Сумської ОВА, Сумський центр професійно-технічної освіти та КП «Фабрика-кухня «Готуїмо» Бучанської міської ради.
Заступник міського голови Римма БИКОВА підкреслила, що навіть у період онлайн-навчання в громаді триває підготовка харчоблоків до очного/змішаного освітнього процесу.
«Харчування дітей – це не лише частина навчального дня, а насамперед питання їхнього здоров’я та розвитку. Ми добре розуміємо, наскільки важливо, щоб учні щодня мали доступ до якісної та збалансованої їжі. Тому вже зараз, попри всі виклики, ми готуємо шкільні харчоблоки до того моменту, коли діти повернуться за парти. Це інвестиція у їхнє майбутнє та впевненість батьків у тому, що про їхніх дітей дбають», – зазначила посадовець.