Надрукувати
Перегляди: 1391

Такою згубною справою займалася одна із мешканок обласного центру, яку викрили працівники шостого територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України в Сумській області.

Злочинні діяння сумчанки було виявлено в рамках проведення оперативно-профілактичних заходів «Мак».

Було з’ясовано, що 44-річна городянка на своїй присадибній ділянці вирощувала посіви маку (129 рослин) та коноплі (23 рослини). Всі вони були вилучені та знищені правоохоронцями. Разом із тим, з підсобного приміщення було вилучено і макову соломку (200 грамів), три поліетиленові пакети з сухою подрібненою речовиною зеленого кольору, схожу на наркотичний засіб канабіс вагою близько 100 грамів та 13 засобів для куріння із залишками марихуани.

Сектор комунікації поліції Сумської області повідомляє про те, що за словами жінки, весь асортимент наркотичних речовин не був предназначиний для розповсюдження – лише для особистих цілей. Проте, в разі продажу одного такого стакану макової соломки сумчанка могла отримати 250 гривень, а за сірниковий коробок марихуани – 80 гривень.

Тож, аби встановити можливих споживачів вирощуваної наркотичної продукції, у відношенні підозрюваної слідчі Сумського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та за ч.1 ст.309 Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів» Кримінального Кодексу України,які передбачають до трьох років позбавлення волі.