005.jpg

Про це під час апаратної наради 8 серпня доповіла начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Питання розглядалося у розрізі фінансування виготовлення підручників для учнів 4, 7 та 8 класів.

За словами посадовиці, забезпечення підручниками останніх, буде відбуватися за рахунок держави. А от школярі 4 та 7 класів отримають книги від місцевих адміністрацій, а саме від органів місцевого самоврядування.

Антоніна Данильченко повідомила, що у минулому році від держави було отримано 50% на придбання підручників для зазначеної категорії учнів, а значить решта 50% лягли на плечі місцевого самоврядування.

Ще 344 тис. грн. склала субвенція від обласного бюджету. Нині ці кошти використовуються, укладено договори. Кожен навчальний заклад займається цим питанням окремо, а управління освіти і науки опрацьовує питання тих шкіл, які перебувають у централізованій бухгалтерській системі.

Всього 19 видавництв займаються виготовленням підручників. Посібники для 8 класу вже почали надходити, а от для учнів 4 та 7 класів їх тільки замовляють.

«Ця процедура потребує часу. Адже даний процес триває по всій Україні. Тому спочатку має завершитися друк підручників для 8 класів, а вже потім розпочнеться для 4 та 7. Нами вже були направлені договори до видавництв, де вони мають бути підписані. Тому із 344 тис. грн. майже 100 тис. грн. вже проплачено», - зазначила начальник управління освіти і науки.

До того ж, з міської казни також виділено 750,9 тис.  грн. для придбання підручників. З цією метою вже укладаються договори із видавництвами, а задля пришвидшення процесу фахівці управління освіти і науки будуть особисто відвідувати видавництва.