Надрукувати
Перегляди: 1404

5 серпня рятувальники разом з працівниками міської рятувально-водолазної служби, навчально-тренувального відділу обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, здійснили рейд по водоймах міста.

Біля ж основної водної артерії Сум - р. Псел з тими, хто полюбляє відпочивати поруч поруч водойм, рятувальники провели профілактичні бесіди. Зокрема, городянам розповіли про ситуацію з надзвичайними подіями на водних об’єктах області та наголосили на основиних причинах, які призводять до нещасних випадків. Мова йде про купання в нетверезому стані, недотримання вимог безпеки та недогляд дорослих за дітьми.

Потому водолази продемонстрували прийоми порятунку людей на водоймах. Лікарі показали методи надання першої домедичної допомоги постраждалим - штучне дихання та непрямий масаж серця. Кожен бажаючий зміг закріпити отримані знання на спеціальному манекені.

Для кращого засвоєння отриманої інформації присутнім роздали тематичні пам’ятки «Вимоги безпеки на воді», «Як уникнути трагедії на воді».

Рятувальники наголошують, що для запобігання нещасних випадків треба обов’язково дотримуватися правил безпечної поведінки – не купатися у незнайомих та необладнаних для цього місцях, не запливати занадто далеко від берега, в жодному разі не заходити у воду в нетверезому стані та не дозволяти робити це іншим і пильнувати за дітьми.

Пам’ятайте, відповідальність рятує життя!