004.jpg

Житомирське вище професійне училище кличе на професійну реабілітацію інвалідів, аби ті були конкурентоспроможними на ринку праці.

Для цього в навчальному закладі представлено широкий вибір професій, який дозволяє молодим людям реалізувати, у відповідності до фізичних можливостей, свої уподобання.

Соціальна, професійна, медична, трудова реабілітація учнів під час навчання, допомагають їм повірити в себе і адаптуватися в житті.

Училище приймає на денну форму навчання безкоштовно випускників шкіл від 15 років, що мають інвалідність, стан здоров'я яких дозволяє навчатись, працювати за обраною професією та здійснює підготовку кваліфікованих робітників з професій.

Зокрема, на базі 9 класів можна освоїти такі професії: оператор комп’ютерного набору. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин (Термін навчання – З роки); оператор комп’ютерного набору. Секретар керівника (Термін навчання – З роки); кухар. Кондитер (Термін навчання – 2,5 роки).

Одинадцятикласникам пропонують повчитися на оператора комп’ютерного набору. Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія) (термін навчання – 1,5 роки); оператора комп’ютерного набору. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин (термін навчання – 1,5 роки); оператора комп’ютерного набору. Соціальний робітник (термін навчання – 1,5 роки); слюсара-електрика з ремонту електроустаткування. Електромеханіка з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин (термін навчання – 1,5 роки); взуттьовика з індивідуального пошиття взуття. Взуттьовика з пошиття ортопедичного взуття (термін навчання – 1,5 роки); кухаря, кондитера (Термін навчання – 1,5 роки).

На базі спеціалізованих загальноосвітніх шкіл для дітей зі зниженим слухом є такі спеціальності: взуттьовик з індивідуального пошиття взуття. Взуттьовик з пошиття ортопедичного взуття (Термін навчання – 1,5 роки); кухар. Кондитер (Термін навчання – 1,5 роки).

Після закінчення навчання випускники отримують свідоцтво державного зразка про набуту професію.

Учні одержують стипендію, забезпечуються 4-разовим харчуванням, послугами лікарів, проживанням в гуртожитку. Здійснюється безкоштовне обслуговування перукарем, взуттьовиком тощо. В училищі працюють спортивні секції, гуртки художньої самодіяльності, технічної творчості, прикладного мистецтва та інші.
Якщо Ви бажаєте отримати професію в училищі, Вам необхідно звернутися до управління у справах інвалідів, людей похилого віку та надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 125, тел. 60-44-98) з заявою та надати документи.
Зарахування на навчання проводиться без вступних іспитів, без результатів зовнішнього незалежного оцінювання, після співбесіди та тестування в приймальній комісії, на підставі конкурсу свідоцтв та атестатів про освіту.

Документи для вступу подаються до 20 серпня. Заняття розпочинаються з 1 вересня поточного року.

Телефон для довідок: (0412) 47-32-71, 47-32-74.