0010.jpg

9 серпня директор Cумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина ТРОШЕЧКО відвідала прес-конференцію, яка відбулася в м. Путивль.

Під час заходу, посадовиця окреслила тенденції розвитку безоплатної правової допомоги у поточному році. Валентина Трошечко наголосила, що мета системи безоплатної вторинної правової допомоги – це захист прав людини щляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників уразливих суспільних груп, різноманітних громад і спільнот.

Нагадала посадовиця і про те, що у підпорядкуванні Сумського місцевого центру знаходяться Білопільське, Краснопільське та Путивльське бюро правової допомоги.
Відповідно ж до Наказу Міністерстві юстиції України №359/5 від 09.02.2016 «Про затвердження Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи» у місцевих центрах реалізується пілотний проект щодо громадських формувань.

Потому директор Cумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та міський голова м. Путивль Валерій ВОЛКОВ обговорили перспективу проведення спільних заходів, які будуть спрямовані на отримання громадянами якісної правової допомоги.