007.jpg

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» спеціалісти міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюють контроль за цільовим використання державної соціальної допомоги при народженні дитини.

Упродовж січня-липня поточного року було проведено 227 вибіркових відвідин родин з метою перевірки створення належних умов для проживання та виховання дитини. Особливу увагу спеціалісти Центру приділяли сім’ям, які перебувають на обліку як такі, що опинились у складних життєвих обставинах. Було відвідано 38 таких родин.

З батьками проводили бесіди щодо формування засад відповідального батьківства, створення гармонійних стосунків у сім’ї та належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей.

За результатами перевірки до департаменту соціального захисту населення подано дві пропозиції щодо припинення виплати допомоги при народженні дитини у зв’язку з нецільовим використанням коштів.

Рішення про припинення виплати допомоги при народженні дитини не є остаточним, і виплату допомоги можуть відновити. Для цього особі, яка здійснює догляд за дитиною, необхідно протягом шести календарних місяців після припинення виплати допомоги звернутись до департаменту соціального захисту населення з письмовою заявою щодо поновлення виплат.