0010.jpg

Підозру у скоєнні 9 шахрайств, 3 грабежів та 1 крадіжки оголошено 40-річному сумчанину.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції в Сумській області.

Затримати злодія вдалося працівникам кримінальної поліції, які з’ясували, що за останні три місяці чоловік, беручи передоплату на виготовлення пам’ятників, а потім зникавши, заволодівав грошима довірливих сумчан на суму понад 33 тис. грн. Серед інших методів заробітку шахрай використовував виривання сумок у городян та квартирні крадіжки.

У чоловіка вже були проблеми з Законом, коли у 2003 році він почав викрадати автомобілі. Тоді його було засуджено до 10 років ув’язнення.
Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Сумського відділу поліці Олег ЦУРІКОВ говорить:

«Найбільше підозрюваний «заробив» на шахрайствах. Він під приводом виготовлення пам’ятників ошукав дев’ятьох сумчан. За свою роботу він завжди брав предоплату. Сума сягала від півтори до семи тисяч гривень, після отримання яких він просто зникав. Серед його жертв були й інші мешканці Сум, в яких він виривав сумки або барсетки та втікав, або ж просто вдирався до їх оселі та обкрадав. Працівники поліції вже довели його причетність до 13 епізодів кримінальної діяльності. Та є припущення, що кількість постраждалих від його рук значно більша».

Після затримання чоловік визнав свою вину. Зловмиснику вже оголосили про підозру у вчиненні злочинів одразу за 4 статтями Кримінального Кодексу України: за ч.2 ст.190 «Шахрайство», ч.2 ст.186 «Грабіж» та ч.3 ст.185 «Крадіжка», покаранням за що можуть стати шість років чергового ув’язнення.