004.jpg

Електронний сервіс Державної фіскальної служби «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» („ЗІР”) надає платникам податків достовірну та повну інформацію з питань адміністрування та сплати податків, зборів та інших платежів.

Для зручності платників податків, повідомляють у ДПІ у м. Сумах, із липня поточного року запроваджено новий розділ «Ставки податків і зборів», який надає можливість зручного пошуку інформації про ставки загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного внеску, оподаткування товарів в залежності від обраного митного режиму.

Окрім цього, у «ЗІР» функціонують розділи: «Необхідно знати», «Актуальні запитання», «Останні зміни в законодавстві», «Інтерактивна мапа», які дозволяють оперативно та у зручній формі отримувати актуальну інформацію щодо змін у податковому, митному та іншому законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на ДФС.

За допомогою зазначених сервісів користувачі можуть дізнатися про терміни подання звітності та сплати податків (зборів), користуватися можливістю покрокового пошуку інформації, розміщеної в інтерактивних мапах за напрямами «Митна справа», «Єдиний соціальний внесок» та «ПДФО», здійснювати перегляд 10 найактуальніших запитань, з якими платники податків останнім часом звертались до Контакт-центру та ознайомитися з відповідями на них.