Надрукувати
Перегляди: 1696

Заступник голови громадської організації «Промінь-2014» Наталія ЛЕОНЕНКО під час чергового засідання виконавчого комітету вручила міському голові Олександру ЛИСЕНКУ та його першому заступнику Володимиру ВОЙТЕНКУ подяки за сприяння у вирішенні болючого для членів об'єднання житлового питання.

Нагадаємо, у 2006-2007 роках молоді сім'ї за програмою молодіжного житлового кредитування вклали гроші у будівництво будинку по вул. Інтернаціоналістів, 35 блок «В». Втім, житла так і не отримали: із запланованих 12 поверхів забудовник ТОВ «Номак-інвест» звів лише чотири. Не дочекавшись обіцяного, ошукані родини об'єднались у ГО «Промінь-2014» і почали відстоювати свої права. Торік звернулись по допомогу до міської влади. Вже у грудні міська рада ухвалила рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 4,8115 га (в районі оз. Чеха), укладеного з Сумським регіональним управлінням державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». Потому, у серпні, виконавчий комітет затвердив результати проведеного за розпорядженням міського голови конкурсу з визначення забудовника житла в районі оз. Чеха на земельній ділянці орієнтовно площею 4,4 га, де однією з головних умов було забезпечення житлом інвесторів «Номак-інвест».

«Протягом двох років ви поруч із нами крокували до нашої мети. Подібне питання постало як в місті, так і в Україні, але з 28 об'єктів вирішилось лише по нашому завдяки вашій політичній волі, людяності. Як нагороду і на згадку прийміть від нас ці подяки», – сказала, звертаючись до керівників міста, Наталія Леоненко.dim

«Головне, що нам вдалось вирішити складне питання, що не вирішувалось дев'ять років», – зазначив, приймаючи подяку очільник міст.

«Зі щирою вдячністю за чуйність, уважність. Людяність і сприяння у вирішені житлового питання. З побажаннями всіляких гараздів! Щасливої долі! Добра та щастя! Хай ваше добро повертається до Вас сторицею! Многіїї Вам літа!» – такий напис зробили члени ГО «Промінь» на подяках.

16 родин, повідомила заступник голови громадської організації, вже отримали квартири. Житло для решти 19 – в процесі будівництва.