0010.jpg

У Сумах вперше відбувався Відкритий молодіжний форум «Студентське самоврядування».

На обговорення питання «Молодь – рушій модернізації України, механізми впливу на сучасну державу» зібралось понад чотири десятки представників вишів Вінниці, Полтави, Дніпра, Запоріжжя, Рівного, Києва, Житомира, Глухова та Сум.

Учасників форуму привітали секретар міської Андрій БАРАНОВ, начальник відділу молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО, заступник голови облдержадміністрації Микола ПІДОПРИГОРА, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро ЛАНТУШЕНКО.

Після останніх виборів, зазначив Андрій Баранов, до депутатського корпусу міської та обласної рад зайшла активна молодь, котра хоче брати участь у розбудові Сум, Сумщини та України, і дуже добре, що у них є наступники, які вже нині діють так, аби в майбутньому реалізувати себе в якості людей, котрі змінюватимуть країну.

«Ви – активні, ви – локомотив. Дуже приємно сьогодні бачити в нашому місті активних людей, які такою свою позицією принесуть і вже приносять користь країні. Впевнений, що з вашою допомогою вирішуватимуться питання, що нині хвилюють молодь», – наголосив у вступному слові секретар міської ради.

Дорослі побажали учасникам форуму не втрачати запалу і з користю використати час заходу.

Упродовж трьох днів молодь відвідала ряд тренінгів, обмінялась думками під час відкритої дискусії «Втілення спільних проектів на всеукраїнському рівні», зіграла у пейнтбол, побувала на бізнес-тренінгу «План модернізації України, роль громад і молоді», а наприкінці обговорила напрацьований матеріал.

Організатори форуму передбачили для гостей і культурну програму.