Надрукувати
Перегляди: 1451

18 серпня Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував засідання «круглого столу» для батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Темою обговорення стала підготовка дітей до нового навчального року.

До спілкування з батьками запросили фахівців: практичного психолога інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Марину СВИРИДЕНКО та представника управління патрульної поліції в м.Суми Юрія ПАРАЩУКА.

Під час зустрічі аудиторія отримала рекомендації, як сформувати мотивацію до навчання у школярів, підвищити успішність у школі. Марина Свириденко наголосила на тому, наскільки важливою є мотивація у житті дитини, як вона впливає на все подальше життя, та яку важливу роль відіграють саме батьки у вихованні цієї риси характеру.

Юрій Паращук зауважив, що напередодні навчального року патрульна поліція вживає ряд заходів, покликаних не допустити травмування маленьких громадян міста. Не варто забувати, що найкращий приклад для дітей – поведінка дорослих. В свою чергу, на початку навчального року поліція забезпечуватиме безпеку дорожнього руху та охорону громадського порядку поряд із школами, які наближені до проїжджої частини.

Юрисконсульт центру Юлія ЛАНСЬКА звернула увагу присутніх на питання попередження насильства в сім’ї та неприпустимості фізичних покарань у процесі виховання дітей. Прийомним батькам нагадали про відповідальність у випадку застосування різних видів насильства по відношенню до дитини.

Наприкінці зустрічі директор центру Марія ВЕРТЕЛЬ зазначила, що подібні зустрічі сімей з спеціалістами різних галузей проводяться регулярно та закликала батьків висловлювати пропозиції стосовно плану проведення наступної зустрічі.