Надрукувати
Перегляди: 1860

У День Незалежності України в Сумах традиційно влаштували «Парад вишиванок».

У ювілейний для української самостійності рік захід зібрав понад 2 тисячі сумчан та гостей міста різного віку. Учасники Параду, серед яких були керівники міста та області, депутати міської ради, з 50-метровим Державним прапором у супроводі оркестру Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка пройшли та проїхали (на велосипедах та у візочках) від вул. Соборної до ТЦ «Мануфактура».

Дорогою сумчани вигукували патріотичні гасла та співали українських пісень.

На всьому шляху їх вітали та активно фотографували містяни, що вийшли подивитись на дійство. Декотрі й собі приєднувались до ходи.

У кінцевому пункті сумчани хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в АТО. Потому відбулась невелика офіційна частина.

Учасників «Параду вишиванок», жителів та гостей Сум зі святом привітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО та голова обласної державної адміністрації Микола КЛОЧКО.

У своїй промові очільник обласного центру наголосив на важливості внеску кожного громадянина у розбудову вільної України. Олександр Лисенко висловив слова вдячності воїнам, котрі взяли до рук зброю, аби захистити майбутнє України.

Міський голова побажав усім українцям щастя, здоров'я, добробуту, а Україні – миру та процвітання.

Потому відбулась концертна програма «Україна – це ми!». Організували її та «Парад вишиванок» міський центр дозвілля молоді, управління молоді та спорту облдержадміністрації, та партнер свята ТЦ «Мануфактура».