005.jpg

28 серпня знайшов вічний спокій на Алеї Слави, що на Центральному кладовищі, Юрій Татарчук, який віддав своє життя за незалежну та єдину Україну. За кілька днів до загибелі, повератючись з відпустки на службу, прмовив воїн, звертаючись до сестри, пророчі, на жаль, слова...

Провести у останній путь Героя зібралися близькі та рідні загиблого, його побратими, представники громадських організацій, пересічні сумчани. Віддали шану Юрію і заступники міського голови Степан ПАК і Альона ДМІТРЄВСКАЯ, член виконавчого комітету, представник Спілки ветеранів АТО Юрій УДОВЕНКО.

...На фото – вольове обличчя чоловіка, який своє життя присвятив служінню нашій державі та його народові. З юнацьких років, беручи участь у націонал-патріотичних організаціях, він за приклад мав Героїв минулих поколінь, виховуючи у собі рішучість покласти, якщо потрібно, «душу й тіло за нашу свободу». Здобувши фах фельдшера у Сумському медичному училищі, багато років пропрацював у медичній галузі, лікуючи сумчан. А коли настав час, пішов, не вагаючись, до Збройних сил України, аби стати на шляху у ворога і захищати життя українців.

Своє життя Юрій героїчно віддав у бою 29 червня, загинувши від мінометного обстрілу, прикриваючи відхід побратимів з групи розвідки. На жаль, знадобилося майже два місяці, аби встановити особу загиблого Героя. І нині повернувся він до рідних Сум, аби його душа знайшла вічний спокій поруч з такими ж, як і він, безстрашними та мужніми Героями...

...Біля Свято-Воскресенського собору за загиблим воїном відслужили панахиду. Сльози з очей витирали не лише жінки, а й мужні чоловіки.

«Мабуть, він не уявляв собі іншого життя, як служіння своєму народові. Він з честю виконував покладену на нього місію захисника українського народу, був безстрашним», - звернувся до загалу архієпископ Сумський і Охтирський УПЦ КП Мефодій. - «Ворог лютий і ненависний направив вістря смерті у груди нашому народові. Але наш народ не хоче бути рабом. І на його захист стали кращі сини і дочки».

Він подякував батькам за виховання сина-патріота та закликав містян молитися за тих, хто своєю кров’ю сплатив за наше мирне життя.

У супроводі військового оркестру скорботна процесія рушила на Центральне кладовище. Тут, на Алеї Героїв, поховали воїна, віддавши йому військові почесті та схиливши Державний прапор, захищаючи який поклав він свою голову.

У понеділок вранці на апаратній нараді при міському голові присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Юрія, а також усіх, хто загинув під Ілловайськом два роки тому.

***
Юрій Татарчук народився 3 липня 1974 року у м.Суми. Закінчив школу №10, здобув освіту у Сумському медичному училищі. Працював у медичних закладах міста. Брав участь у патріотичних вишколах та заходах, Майдані 2004 року та у Революції Гідності, під час яких також надава медичну допомогу.

4 серпня 2015 року добровольцем мобілізований до лав Збройних Сил України року терміном на рік.

Молодший сержант Юрій Татарчук проходив службу у військовій частини 2970 в Луганській області на посаді заступника командира бойової машини, навідника-оператора.

Загинув 29 червня 2016 року.