Надрукувати
Перегляди: 1401

Олександр ЛИСЕНКО запевнив педагогів Сум у подальшій дієвій підтримці міською владою освітньої галузі.

 Про це він заявив 29 серпня під час міської конференції педагогічних працівників.

На традиційний серпневий захід зібралось майже 600 вчителів і вихователів обласного центру. Також були присутні міський голова Олександр Лисенко, його заступник Степан ПАК, народний депутат України Олег МЕДУНИЦЯ, начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Цього року вперше формат заходу змінили. З традиційним звітом за підсумками роботи галузі у 2015-2016 навчальному році освітяни ознайомилися раніше, нині ж слухали напуття від гостей та ставили їм запитання, отримували нагороди за самовіддану працю.

«Найголовніше – це здоров'я і наші діти. Тож не випадково, ставши секретарем міської ради, я об'їхав усі школи, аби почути від вас фахові поради, що та як нам треба змінити в освіті», – зазначив, звертаючись до представників галузі Олександр Лисенко.

Цьогоріч, нагадав міський голова, Суми в числі перших в Україні поклали край практиці збирання «батьківських коштів», направивши на освітню галузь додаткові кошти. А ще, як і торік, усі навчально-виховні заклади додатково отримали на свої потреби фіксовану суму, яку у нинішньому році ще й збільшили до 150 тис. грн. для шкіл та 75 тис. грн. для дитсадків.

На виконання різних видів ремонтно-будівельних робіт, спрямованих на створення належних умов у закладах освіти міста та придбання предметів і обладнання довгострокового користування, з міського бюджету у 2016 році виділено майже 21,5 млн грн. Через управління капітального будівництва та дорожнього господарства на галузь направили ще 26,6 млн грн.

Міський голова запевнив, що, за можливості, міська влада збільшуватиме фінансування галузі.

Також Олександр Лисенко позитивно сприйняв ініціативу освітян щодо фінансового заохочення найкращих педагогів за рахунок коштів міського бюджету.

«Ми дбаємо не лише про ремонти. Наше завдання забезпечити власне навчально-виховний процес. А основне – змінити ставлення, щоб вчителі відчували, що влада піклується про них, і вони ще краще піклувались про наших дітей», – наголосив очільник міста.

Українська школа, зазначила Антоніна Данильченко, перебуває на порозі кардинальних змін. Незабаром парламент розглядатиме в повторному першому читанні проект Закону України «Про освіту». Але становлення нової української школи не можливе без внеску кожного вчителя.

«Якби не було прописано в законі, все залежить від школи. І ми готові до реформи в освіти», – зауважила начальник профільного управління.

Антоніна Данильченко навела рядки Ліни КОСТЕНКО: «І кожен фініш – це, по суті, старт» та побажала присутнім у новому навчальному році вдалих стартів і успішних фінішів.

Голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Ольга ВОЛОШИНА привітала колег із новим навчальним роком та подякували міській владі за допомогу, яку отримують навчально-виховні заклади.

Завершила конференцію плідна дискусія освітян із керівництвом міста та галузі, народним депутатом і церемонія нагородження педагогічних працівників.